Ева Паунова: За да просперира България трябват ясни приоритети и единност

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова гостува на испанската партия Partido Popula

На 25-ти септември българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова гостува на  испанската партия Partido Popular (ПП), партньор на ГЕРБ и член на ЕНП. Там българският евродепутат, заедно с международния секретар на ПП Хосе Рамон Гарсия Ернандес и сенатора за социални въпроси в Мадрид Беатирс Елорага Писарик, участва в дискусия с български и испански граждани.

В обръщението си към присъстващите, Ева Паунова благодари за доверието оказано на ГЕРБ – при Европейските избори през май месец тази година, партията е била водеща пред своите опоненти в 46 от 47 избирателни секции в Испания. „Това е така, защото ПП ГЕРБ се оповава на прозрачност и демократичност в своето управление; защото сме открити и си поставяме конкретни цели, съпроводени с програми, които знаем как да реализираме“, заяви Паунова. И все пак, в името на просперитета на България, всички политически сили трябва да се обединят около ясни национални приоритети, които да бъдат осъществени целенасочено и в дългосрочен план. В допълнение, българският евродепутат от ГЕРБ подчерта, че ако сме сплотени не само ще постигнем целите си, но и ще допринесем за позитивния имидж на страната ни.

Ева Паунова запозна българската общност в Испания и с конкретни елементи от предизборната програма на ГЕРБ за предстоящите избори. Тя подчерта, че партията не случайно се стреми към „Стабилна България“. Стабилността означава сигурност и спокойствие, но и време и възможност за развитие, за нови подходи към решаването на проблеми. „Всички елементи от програмата на ГЕРБ ни водят към стабилна България – дълготрайното планиране чрез Хоризонт 2030, реформите в обазованието, борбата с демографската криза, здравеопазването, дигиталното управление“, коментира още Паунова.

„Тези и други елементи от програмата на партията имат реално значение за българите в чужбина. Чрез електронно здравеопазване, например, българските граждани ще имат достъп до медицинското си досие и в други страни; електронното гласуване от друга страна ще даде шанс на много повече хора да дават своя вот“, подчерта българският евродепутат. В тази връзка, Ева Паунова припомни инициативата на ГЕРБ по време на изборите за Европейски парламент, когато чрез онлайн платформата www.evote.bg българите в чужбина имаха възможност да дадат своя глас по лесен и достъпен начин, макар и символично. Според евродепутата, такива алтернативи трябва да станат реалност, давайки възможност на възможно най-много хора да направят своя политически избор.