"Свидетели на Йехова" отвориха "офис" в Благоевград!

Новият офис в близост до училище

Забраненото в много страни религиозно движение „Свидетели на Йехова“ от няколко дни е наело офис в Благоевград между двете алеи, по които се прибират децата от СОУИЧЕ. В доскорошния магазин за дрехи втора употреба на бул. "Ал. Стамболийски", който е на двайсетина метра и от Колежа по туризъм, табелка приканва към "Библейски доклад и изучаване на "Стражева кула" всяка неделя от 16.00 часа, както и към "Изучаване на Библията в сбора, Теократично училище и събрание за службата" в сряда от 19.00 часа, пише в. "Струма".

Йеховистите се появиха на централната благоевградска улица, която е основна пътна артерия в областния център на Пиринско, само две седмици след като бяха натирени от Гоце Делчев. Там в началото на септември една местна християнка организира мащабна подписка сред съгражданите си и успя да ги настрои до такава степен срещу Йеховистите, че те напуснаха града буквално за една петъчна нощ.

Кодекс на труда и Закона за държавния служител членовете на Йехова имат право безнаказано да ползват 5 дни допълнителен отпуск -за Възпоминанието за смъртта на Исус Христос, което се чества на 14 април, и за Конгресните дни на движението, фиксирани на 29 и 30 август, и 5 и 6 септември.

Въпреки че имат регистрация в България, в Благоевград йеховистите пребивават нелегално. В сайта на Окръжен съд - Благоевград, където са качени всички регистрации на религиозни сдружения, са вписани Евангелска Баптисткз, Евангелска Петдесятна и Евангелска Съборна църква, Местно поделение Християнски център и Общество "Бяло братство". "Свидетели на Йехова" обаче липсват и затова всякаква тяхна дейност на територията на общината е незаконна.

Дали заради слаба разгласа, или поради лош имидж, но в сряда вечерта благоевградчани останаха напълно равнодушни към йеховисткия прочит на Библията - около 19.00 часа много хора минаха край "църквата" им на бул. "Ал. Стамболийски", но никой не влезе.