Литекс се измъчи срещу Пирин, но продължава за Купата

Ловчанлии победиха с 2:1 след продължения

Литекс доста се измъчи срещу втородивизионния Пирин (Бл), но все пак успя да се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България. Футболистите на Красимир Балъков надделяха над своя съперник с 2:1, но след продължения.

 

Редовното време завърши 1:1, като и двата гола паднаха от дузпи. Ваюши бе точен за гостите, а Златинов вкара мача в продължения. В тях Джордан донесе успеха на Литекс с гол в 93-ата минута.

 

В 10-ата минута колумбийското крило на Литекс Данило Асприля проби отдясно и центрира към сънародника си Вилмар Джордан, чийто удар с глава обаче не бе точен.

 

Малко по-късно подаване на Страхил Попов бе засечено с пета от Джордан, но бранител в зелено парира.

 

Най-доброто положение "оранжевите" създадоха в 43-ата минута, когато колумбийският таран отново стреля към вратата на домакините, Румен Сандев изби топката в гредата и Красимир Костов я улови.

 

Едва през втората част "орлетата" успяха да отправят първи удар в очертанията на вратата на Винисиус, но бразилецът не бе затруднен. В следващите минути ловчанлии продължиха да са по-активни, но все така не успяваха да създадат чисто голово положение.

 

В 74-ата минута обаче реферът Вихрен Манев отсъди дузпа в тяхна полза, която бе дълго оспорвана от благоевградчани. При едно центриране в наказателното поле Джордан опита задна ножица, кълбото се спря в капитана Георги Георгиев и съдията посочи бялата точка за игра с ръка.

 

Претенциите на играчите на Пирин обаче бяха свързани с това, че Георгиев е играл с глава. Ваюши се нагърби с изпълнението на наказателния удар и хладнокръвно се разписа за 0:1.

 

В следващите минути всяко отиграване от страна на футболистите на Литекс бе посрещано с бурни освирквания от близо 6000 зрители на стадиона. 2 минути преди края на срещата двата отбора направиха масово меле на терена, след като Ангелов направи груб фаул срещу Попев.

 

Последва остра реакция от страна на домакините, но съдиите се намесиха бързо и до по-сериозни ексцесии не се стигна.

 

Драмата настъпи в добавеното време на мача. Тогава вратарят на Литекс Винисиус събори в пеналта Тасев и съдияьта отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Владислав Златинов и така мачът влезе в продължения.

 

В 94-ата минута Литекс отново поведе в резултата. Това стана след шут на Асприля, при който вратарят на домакините не успя да улови топката и Джордан направи успешна добавка от 2 метра за 1:2.