Отново отложиха делото срещу "Килърите 3"

Обвиняемият Мартин Николов не се яви на заседанието

Специализираният наказателен съд е отложил делото срещу бандата на „Килърите 3” за 29 октомври.

Обвиняеми по него са Васил Василев - Бай Васо и съпругата му Мария, Милчо Петров, Борислав Николов, Иван Цветков, Георги Георгиев, Димитър Начков, Марио Арнаудов, Калоян Томов и Мартин Николов.

Съдебно заседание бе отложено, поради неявяването на обвиняемия Мартин Николов, който не е посочил уважителни причини и съдът му наложи мярка „задържане под стража”.

Предишният съдебен процес по „Килърите 3” също бе отложен заради Николов, който тогава нямаше назначен защитник.

Съдът назначи съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Васил Василев, като основната причина за смяната на мярката му за неотклонение бе посочено тежкото здравословно състояние, поради захарен диабет.

Защитата му посочи, че лечението в ареста се осъществява при затруднени условия, след което гражданското обвинение предложи Василев да бъде преместен в Централен софийски затвор и да се лекува в болницата, която се намира там.

Защитникът на обвиняемия възрази, тъй като в затворническата болница не разполага с необходимите лекарства.

Адвокатът обясни, че в затвора се налагало самите защитниците на Василев да носят лекарствата, а допустимите дни за това са два пъти в месеца.

Друга основна предпоставка, която той посочи, за да не бъде преместен обвиняемият в Централния софийски затвор е, че един от основните свидетели излежава своята присъда там, както и други, които биха могли да окажат влияние върху него.

Съдебният състав взе под внимание тази предпоставка и назначи съдебно-медицинска експертиза за здравословното му състояние, която трябва да отговори при какви условия трябва да се осъществява лечението на обвиняемия и какво е заболяването му.

Най-тежкото обвинение срещу Килърите 3 е за убийството на Теодор Неофитов-Ханс, чийто труп бе изровен в местност над пернишкото село Габров дол през август 2013 г.

70-годишният Бай Васо е обвинен като подбудител, а Милчо Петров-Чироза като извършител на престъплението.

Деветима от останалите са дадени на съд като членове на група, която се занимаваща се с разпространение на наркотици, предава „Фокус“.