Александър Ненков и Мария Габриел се срещнаха с търговци на пазара в „Младост“

Те обсъдиха с тях мерките на ГЕРБ за развитие на малкия и среден бизнес

Водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел проведоха среща с търговците и производителите на пазара в ж.к. „Младост“-1. Те обсъдиха проблемите на производителите и мерките, които ПП ГЕРБ е заложила в програмата си за развитие на малкия и среден бизнес в България.

„В управленската програма на ГЕРБ се акцентира именно върху създаване на условия за развитие на малкия и среден бизнес в България, защото той остава гръбнака на икономиката“, заяви Мария Габриел. По думите й, това е и посланието, което отправя и Европейската народна партия в своята политика.

Представителите на ГЕРБ обясниха, че един от големите приоритети за партията ще бъде електронното управление, за да може да се намали административната тежест. „Хората искат прозрачна система за контрол, да се знае кой контролира и какво контролира. Те искат много ясно да бъде направено разделението между големите фирми и изискванията към малките, т.е. трябва да имат някакво облекчение на процедурите за малкия и среден бизнес, които те изпълняват спрямо големите фирми, за да могат да имат глътка въздух“, обясни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел.

Водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков подчерта, че ГЕРБ може да осигури стабилността и спокойствието, които са нужни за развитието и просперитета на икономиката в страната.

По думите му, ГЕРБ е доказан и коректен партньор на Европейския съюз. „В последната година и половина България се превърна в един некоректен партньор на Европа, което доведе до започване на няколко наказателни процедури, спиране на европейски средства, които са жизнено важни в момент, когато икономиката на страната не е на нивото, на което искаме и трябва да бъде.  Това няма как да не се отрази и на малкия и среден бизнес в страната, защото европейските средства са нужни за икономическия растеж, без тях няма как да има напредък“, посочи Александър Ненков.