Над 230 хиляди лева „арестувани” на Дунав мост

Това е вторият случай на незаконно пренасяне на пари през граничния пункт

80 100 евро и 50 000 щатски долара откриха и задържаха в турски камион служители на Митница Русе и на органите на ДАНС. Камионът, който се е движил от Румъния през България за Турция, управляван от турски гражданин, е спрян за проверка на ГКПП „Дунав мост”.
В кабината са пътували още двама турски граждани - втори шофьор и негов познат. Тримата пътници не са декларирали пред митническите служители пренасяне на пари над разрешения размер.
Въпреки това е извършена митническа проверка на превозното средство, при която в шофьорската кабина са намерени укрити 80 100 евро и 50 000 щатски долара.
 
Спътникът на шофьорите е признал, че откритата валута е негова. Недекларираната валута с левова равностойност над 232 752 лв. е иззета. Турският гражданин с инициали А.Е. е задържан и срещу него  е образувано досъдебно производство.

Това е втори случай на разкрито валутно престъпление на ГКПП „Дунав мост” - Русе за тази година, след като през март там бяха задържани  220 000 американски щатски долара и 55 000 евро.