Скандал: Замериха с яйца председателя на ДКЕВР (обновена)

Наложи се намесата на полицията, има един задържан

В Държавната комисия за енергийно и водно регулиране избухна скандал. Замериха с яйца председателя на енергийния регулатор – Светла Тодорова, информира Фокус.
Яйцата бяха хвърлени от представител на Движение за граждански контрол. Янко Петров, също член на движението, се обяви против повишението на цената на тока с 10%.
Той заяви, че за решения, за които някои хора са взимали комисионни, не трябва да плащат българските потребители.

Днес в ДКЕВР се провежда обществено обсъждане за поскъпването на тока от октомври. Държавната комисия пресметна, че цената трябва да скочи с около 10%, въпреки искането за почти двойно по-висок скок.

По-късно нов скандал прекрати общественото обсъждане на новите цени на тока в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Спорът между бранша и граждански организации принуди председателя Светла Тодорова да прекрати обсъждането и да помоли всички да напуснат сградата на регулатора.
Пред сградата на комисията протестираха двайсетина души от граждански организации, които се обявиха за мораториум върху повишаване на цената на тока, парното и водата.

Окончателно решение за новите цени на тока от 1 октомври ДКЕВР ще вземе на закрито заседание на 30 септември. Очаква се поскъпването на електроенергията да е с близо 10%.