Брат и сестра убили баща си?

Случаят се развива във врачанския квартал Бистрец

Брат и сестра от врачанския квартал Бистрец са обвинени в убийството на баща им. Вчера срещу двамата тръгна и делото за тежкото престъпление. Като съучастник е подведен под отговорност и съпругът на дъщерята. Съдия докладчик е Христина Михайлова, която е разпитала над 10 свидетели, пише "Конкурент".

Всичко се случва през 2012 г. Тогава 83-годишният Асен Върбанов е погребан и никой не предполагал, че е починал от насилствена смърт. Малко по-късно в прокуратурата е получен сигнал от негов роднина, който се съмнявал, че дядото е починал от естествена смърт. Наложило се от държавното обвинение да разпоредят ексхумация на трупа, която се оказала ключова. По тялото на стареца били открити следи от насилие. С повдигнато обвинение са синът и дъщеря му Красимир и Радка Върбанови. Като съучастник е посочен съпругът на Радка, който е обвинен по чл. 294 от наказателния кодекс. По смисъла на закона той е спомогнал на двамата да прикрият или осуетят евентуално разследване и да останат ненаказани.

Сигналът до прокуратурата е подаден от внука на жертвата, който е син на Красимир. На заседанието вчера бяха разпитани свидетели и експерти. Съдебният състав отложи процеса за 19 ноември. С мярка за неотклонение „задържане под стража“ е само Красимир. По отношение на Радка мярката е „домашен арест“. Председателят на съдебния състав Христина Михайлова не уважи искането на двамата мерките да бъдат изменени. Ако бъде доказана вината на Радка и Красимир, законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.