След Симтили Стойчо докара ЦСКА до резил и в Монтана

Армейците бяха изхвърлени от турнира за Купата след 120 минути игра и загуба с 1:2

ЦСКА отново преживя чутовен резил за Купата срещу отбор от "Б" група. След като Септември Симитли направи за смях армейците преди няколко години, сега същото стори и Монтана. На стадион "Огоста" тимът на Стойчо Младенов падна с 1:2 след продължения, след като дори поведе в резултата.

 

Монтана заслужава адмирации, където треньор е бившият наставник на армейците Ферарио Спасов. Автор на един от головете за тима пък бе бившият нападател на Левски Миро Антонов. Така ЦСКА отпадна в турнира още на фаза 1/16-финали.

 

Монтана показа, че е корав отбор още през първото полувреме. Домакините имаха по-чистите положения за гол. В 24-тата стана страшен карамбол в наказателното поле на ЦСКА. Сергей Георгиев тресна греда, а след това Миро Антонов на два пъти разочарова своите съотборници. Първо нападателят не успя да нанесе голов удар, а секунди след това игра ненужно с топката, докато бе в положение на засада и голът, който сините вкараха не бе зачетен.

 

За армейците най-добрият шанс се откри пред Антон Карачанаков, който стреля неточно. Буш и Бергонси също имаха няколко ситуации, а на отсрещната врата Якуб Дивиш направи едно-две спасявания и така почивката дойд при резултат 0:0.

 

Очевидно недоволен от играта през първото полувреме Стойчо Младенов направи две промени на почивката - Тони СИлва и Жоаким замениха Карачанаков и Фелипе. Червените натиснаха в началото и отправиха няколко удара, но без кой знае каква опасност за Ивайло Василев.


Междувременно и Серджиу Буш отстъпи своето място на терена на Луис Соарес. ЦСКА всячески търсеше промяна на резултата и това най-накрая стана факт в 73-тата минуа. Тони Силва засече с глава топката след центриране на Неманя Милисавлевич за 0:1.

 

ЦСКА обаче подходи надменно и в 80-тата минута бившият нападател на Левски Миро Антонов изравни. Той бе изведен по отличен начин сам срещу Дивиш и го прехвърли за 1:1. Малко след това Тони Силва пропиля невероятна възможност да се разпише за втори път, стреляйки в аут на почти празна врата.

 

Така доста изненадващо се стигна до продължения. В допълнителните 2х15 минути ЦСКА натискаше с всички сили, но в последните секунди на първата част се случи немислимото - поредна груба грешка на Якуб Дивиш позволи на Сергей Георгиев да се разпише за 2:1. Във второто продължение домакините устояха и запазиха преднината си, с което хвърлиха бомбата в турнира.

 

 

СЪСТАВИ:


Монтана: Ив.Василев, Пейчев, Рахов, Георгиев, Михов, Мурадов, Ангелов, Минчев, Почански, Георгиев, Антонов

резерви: Хр.Иванов, Хубчев, Тодоров, Лазаров, Мичев, Ненов, Киров
треньор: Ферарио Спасов


ЦСКА; Дивиш, Кукоч, А.Попов, Супусепа, Фелипе, Маркиньос, Бергонси, Причиненко, Милисавлевич, Карачанаков, Буш

резерви: Господинов, Оршулич, В.Василев, Галчев, Силва, Соарес, Жоаким
треньор: Стойчо Младенов