Ева Паунова: Европа ще се пребори с младежката безработица с помощта на бизнеса и младите хора

Проведе се паневропейска бизнес инициатива „Алианс за младежта“ в София

"Алианс за младежта" е чудесен пример за това как политически решения и европейски инициативи намират отражение в частния сектор, постигайки конкретни резултати. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на представянето на паневропейската бизнес инициатива „Алианс за младежта“ в София.

Паунова посочи, че институциите на национално и европейско ниво не могат сами да създадат работни места за младежи - това изисква колективни действия от страна на бизнеса и политиката. „Но най-вече, самите млади хора трябва да бъдат не само обект, но и двигател на програми за борба с младежката безработица“, обясни още тя.

"Алианс за младежта" е обединение от над 200 компании, които са се ангажирали да работят съвместно със законодателите и образователния сектор, за да създават младежка заетост. Целта на инициативата е да бъдат създадени над 100 000 работни места през следващите години. В тази връзка, Ева Паунова изтъкна важността на образованието като първа и най-важна стъпка към успешното професионално развитие на младите. „Ако възпитаме нашите деца да взимат решения от малки, да са иновативни, да бъдат лидери, те ще станат такива и в професионалния си живот. Те ще бъдат хората, които не само търсят, но и създават работни места. Ще са желан кадър за всяка фирма, всеки бизнес", подчерта евродепутатът от ГЕРБ. Ева Паунова бе категорична, че ще работи за това образованието да бъде национален приоритет.