Проучване разкри най-харесваните мъжки черти от жените

Според проучването, жените смятат, че по-възрастните мъже изглеждат по-добре с нормална брада, а не с едва набола, която подхождала повече на младежите.

Проучване установи кои според жените са перфектните мъжки черти.

Когато дамите говорят за перфектни черти, те най-често посочват знаменитости.

Компанията, провеждаща изследването, определи любимите черти на на дамите сред звездите до 30 и над 30 години и създаде интересни модели.

Идеалът за зрял мъж съчетава косата на Джордж Клуни с очите на Брадли Купър, докато при по-младия чертите са на Хари Стайлс, Райън Гослинг и Зак Ефрон, съобщава „Дейли мейл”.

Перфектният мъж до 30 г. е с косата на Хари Стайлс, с брадичката на Райън Гослинг, сините очи на Зак Ефрон, носа на Джейми Дорнан и наболата брада на Робърт Патинсън.

По-възрастното идеално лице съчетава сивеещата коса на Джордж Клуни и брадата на Дейвид Бекъм. Очите са на Брадли Купър, а челюстите - на Дейвид Ганди, докато носът е на Брад Пит.

Според проучването, жените смятат, че по-възрастните мъже изглеждат по-добре с нормална брада, а не с едва набола, която подхождала повече на младежите.

Създателят на образите в изследването, хирургът Асим Шахмалак, посочва, че мъжете, които се подлагат на трансплантация на коса, искат да получат прическите на Джордж Клуни и Дейвид Бекъм.

„Виждали ли сте някога Дейвид Бекъм или Джордж Клуни с лоша прическа? Независимо как се подстригват, те изглеждат страхотно. Същото важи и за брадата - може да са гладко избръснати, с едва набола или с голяма брада, но изглеждат фантастично”, коментира хирургът.