Томислав Дончев откри първия си информационен офис в Бургас

 

От днес вече работи първия информационен офис на евродепутата от ГЕРБ Томислав Дончев. Той се намира в Бургас, в сградата, където се помещава централата на партията на ул. „Конт Андрованти” 5.
По време на предизборната кампания за Европейските избори  Томислав Дончев  пое ангажимент пред бургаската общественост да отвори свой център. След като това вече е факт предстои откриване на центрове и в други български градове.
„Спазвам обещанието си за офис тук с удоволствие, защото имам силна връзка с Бургас, работил съм с мои колеги от града и заедно сме се борили  срещу трудности, постигали сме успехи. През годините сме реализирали редица инициативи с младежи от града, поел съм и ангажимент за пътуване на някои от тях до Брюксел в началното на октомври като победители от различни конкурси”, коментира Томислав Дончев.
Той акцентира по какъв начин новооткритият офис ще функционира в града и какви ще бъдат неговите цели. „Офисът е замислен като жива връзка между мен, моят екип и всичко, което се случва в Бургас. Всеки, който се интересува и има въпроси към работата ми, тази на Европейския парламент, може да намери актуална информация. Офисът трябва да помага да се генерират нови инициативи, ЕП да бъде по-близо и по- разпознаваем за българите. Трябва да се научим заедно да упражняваме европейските политики за развитието на България.
Томислав Дончев представи Ясен Проданов от Бургас, който ще работи в офиса и ще осъщестява комуникацията на местно ниво. „Имам желанието да организирам колкото се може повече приемни дни в Бургас, доколкото работата и пътуванията ми до Брюксел го позволяват. Бургаски регион е един от най-бързо развиващите се в България, но той също има проблеми. Европейските институции трябва максимално да научат за тях, особено когато се приемат и разработват регионални политики, както тези, свързани с развитието на Странджа и поминъка на рибарите. Крайната цел е бъда пълноценен представител на Бургас в Европейския парламент”.
„Желанието да бъде открит офис на Томислав Дончев в Бургас беше много голямо, но не липсваше конкуренция с други големи градове в страната. Г-н Дончев пое този ангажимент към нашия град, удържа на думата си и офисът вече е факт. Надявам се кондицията, която има общинска администрация по усвояването на европейските средства, да се съчетае с напористия дух и опита на Дончев, натрупан при предходното правителство. Той може и знае как да помогне на нашия регион – за равитието на Странджа, на поминъка на рибарите по Черноморието, за инфраструктурата, за намаляване на младежката безработица. Томислав Дончев може да ни помогне освен по възможните оперативни програми, да търсим и донорски възможности за проекти. Очаквам да влезем в активна комуникация с него и първите идеи да се реализират в полза на жителите на бургаския регион”,  заяви зам-председателят на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов.
„Не случайно офисът е ситуиран на това място. Тук са приемните на нашите народни представители и общински съветници. С присъствието и на водачът на нашата група в Брюксел ще имаме по сериозно сработване, което може да бъде само в полза на гражданите от областта”, коментира областният лидер на партията Димитър Бойчев.
„Вече съм имала честа да работя с Томислав Дончев и знам, че в сърцето си той носи духа на Европа. Той беше причината много европейски проекти да се реализират в нашия регион. Радвам се, че казаното от него преди няколко години, че Бургас е витрината на европейските програми в България е валидно и до днес”, коментира водачът на бургаската листа за парламентраните избори Ивелина Василева.