Борисов: Коалиция с ДПС е невъзможна

ГЕРБ няма да прави коалиция след изборитес ДПС обяви в Бургас, по време на представянето на листата за народни представители за предстоящите парламентарни избори, лидерът на партията Бойко Борисов.

Той беше категоричен, че няма да прави компромиси, но това не означава, че ГЕРБ "анатемосва" своите опоненти. "Напротив ние ги уважаваме, но не сме съгласни с техните упраовленски методи, заложени в програма им”, коментира още председателят на ГЕРБ.  От трибуната Борисов коментира и поведението на Реформаторския блок, които спъвали създаването на едно стабилно дясноцентристко управление, каквото хората желаят.

 "Реформаторският блок се оказаха принадени. Явно те не искат коалиция с нас и питам в такъв случай с кого биха се  коалилирали с ДПС или БСП?” Бойко Борисов обясни в Бургас, че въпреки спрените проекти по време на правителството на Орешарски, регионите на  ГЕРБ  са издържали и това е благодарение на кметовете по места. Кандидатите за народни представители  представиха пред жителите на Бургас основни акценти от националната и регионалната програма на партията, свързани с развитието на областта. На представянето присъства и евродепутатът Томислав Дончев. Основното събитие на партията и предизборен концерт се  пpоведе на площад "Атанас Сиреков” през сградата на община Бургас.