24 септември: Новолуние във Везни

Слънце във Везни, Луна Везни. Новолунието настъпва в 09,12ч.

Слънце във Везни, Луна Везни. Новолунието настъпва в 09:12 ч

Новолунието във Везни поставя началото на есенния Сезон на затъмненията, който ще продължи до 28 октомври - седмица след Слънчевото затъмнение в Скорпион на 23 октомври. В рамките на този период Меркурий ще разиграе поредната ретроградна пиеса, Юпитер Уран и Марс ще образуват вдъхновяващ голям огнен тригон, а Венера ще изчезне от небосвода, движейки се към долен съвпад със Слънцето, в деня на неговото затъмнение. 

Очаква ни интересен месец с богати възможности и сложни обрати, логиката и последствията, от които не винаги ще успяваме да преценяваме и насочваме. Както знаем, хората, идеите и начинанията, навлизащи в живота ни в Сезона на затъмненията, се настаняват за дълго в него и често променят живота ни завинаги. През тази есен лунното затъмнение предхожда слънчевото, което предполага висок емоционален градус през следващите две седмици. Б. Брейди дава следната характеристика за тази серия Сарос: "Въпросите от това семейство затъмнения са свързани с неочаквани успехи в групови проекти и лични взаимоотношения. Щастие в любовта, размишления по любовни въпроси, добри новини, касаещи развитието на взаимоотношения или личното творческо себеизразяване в колектива." Напълно съвместими с основните теми на Везни въпроси, което предполага, че онези, които заложат на любовта, партньорството и хармонията в социалното си обкръжение при фокусирането на целите и желанията през настоящия Лунен месец, вероятно бързо ще постигнат желания резултат. Нека най-нетърпеливите обаче, овладеят нетърпението си - бързо не означава веднага. През този месец в живота ви по-скоро още настъпят онези промени, които ще осигурят условията за бъдещото ви щастие. 

Стихийното развитие предстои само за онези процеси, чието начало е положено в миналото. Това може да бъде край или кулминация в развитието на взаимоотношения или процеси, касаещи съвместни цели и интереси, групови проекти и обществени каузи. Новолунията в кардиналните знаци винаги поставят началото на динамичен период и разгръщат ситуации, изискващи решения. Импулсът за действия се засилва, а стремежът за поемане на лични инициативи ражда идеи, които очакват своето въплъщение в действителността. Новолунието във Везни ще ни изправи пред нови обстоятелства, а те от своя страна ще изискват от нас нагласа за взаимодействие, готовност за проява за взаимност и компромис, конкретни постъпки и решения, насочени към укрепването на деловите и личните партньорства и уреждане на юридическия им статус. Понякога ще бъдем принуждавани от други хора или външни обстоятелства да изясним взаимоотношения и да изгладим принципни различия. Друг път сътрудничеството ще се окаже единствената възможност да продължим напред. Във всички случаи обаче напредъкът ще изисква разбиране и приемане на промените, настъпили през последното полугодие и прилагането на изцяло нов подход за решаването на проблемите във взаимоотношенията. 

Въздушната стихия, активирана от Новолунието във Везни, ще запали и огъня на големия тригон, образуван от Уран в Овен, Юпитер в Лъв и Марс в Стрелец. Огънят на вдъхновението ще ни накара да излезем от обичайното си русло, да разширим представите си и да се осмелим да погледнем и приемем нови и често неочаквани за самите нас перспективи. В него ще се родят смели надежди и  амбициозни проекти, а неочакваните обрати, макар и трудни за преживяване, ще донесат промяна и прогрес дори там, където той умишлено е възпрепятстван. Може би не е добра идея да формулираме желания точно на това новолуние. Желанията пораждат очаквания, а през този месец именно очакванията ще ни пречат да разпознаем потенциала и шансовете, произтичащи от неочакваните обстоятелства. Колебанията са слабото място на Везните, но точно през този месец способността да реагираме мигновено и да поемаме известни рискове могат да станат трамплин към бърза и качествена житейска промяна. Ако все пак посрещнете новолунието с тефтерче в ръка, фокусирайте вниманието си върху личните, приятелските и обществените си връзки. Именно те ще бъдат вашата гаранция за успех през настоящия лунен месец. 

На всички пожелавам смели мечти, предприемчив дух, полезни контакти, щастие и хармония в Любовта!

А в деня на Новолунието си позволете да излезете от стереотипа и направете нещо смело и нестандартно. Сменете обичайния си маршрут, разговаряйте с непознат, купете си дреха, напълно несъвместима със стандартите и средата ви. Време е за приключения!