Натоварен трафик и задръствания в края на почивните дни

Засилено е и полицейското присъствие

Натоварен е трафикът по главен път Е-79 след трите почивни дни, като има забавяния в движението и в столицата. Засилено е и полицейското присъствие заради интензивния трафик от Гърция и от Югозападна България.

В двете посоки на главен път Е-79 се движат и много ТИР-ове. На ГКПП-Кулата трафикът е натоварен, но няма задръстване при преминаване на границата. Две гишета работят за леки автомобили по посока България, и едно за товарни автомобили.

Тапа от автомобили се е образувала на входа на София при Драгичево, движението се извършва в колона при Владая по пътя за Княжево.

Колона от автомобили се е образувала по целия обиколен маршрут от граничен пункт Кулата през селата Кулата, Чучулигово, Дрангово и Петрич до Сандански. Движението се извършва в колона, предаде "Фокус".

По заобиколния маршрут разстоянието се изминава за около 45 минути, поради строителството на Лот 4 на магистрала „Струма”. Колони от автомобили са се образували на изхода на Кресненското дефиле и на околовръстното на Благоевград.
Колона от автомобили се е образувала и на изхода на Благоевград. Пътят е в ремонт, заради строителството на Лот 3 от АМ „Струма”. Тапа от автомобили има на входа и изхода на Дупница.

Над 80 хиляди българи избраха да посетят южната ни съседка за почивните дни, сочат данните на Института за анализи в туризма.