СНИМКИ: Вежди Рашидов с куп срещи в Пловдив

Мисия Пловдив

22-09-2014, 17:44

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Колелото трябва да се обърне, защото посоката не е точната, категоричен бе той

В Деня на Независимостта министърът на културата в правителството на ГЕРБ Вежди Рашидов, който е трети в листата за народни представители на партията в 16-ти МИР, бе в Пловдив за поредица от срещи с граждани.

Много пловдивчани, избрали разходката край  Гребната база за почивния си ден, се спираха да поговорят с Рашидов за предстоящите избори и за надеждите, които възлагат на партия ГЕРБ. 

"В момента сме свидетели на финансова дестабилизация и тотална криза в икономиката на държавата. Това показва, че нещо трябва да се обърне. Колелото трябва да се обърне, защото посоката, в която се е търкаляло, не е точната посока", заяви Рашидов. Той сподели разочарованието на гражданите от факта, че правителството на БСП, ДПС и Атака не е направило нищо за ремонта на Пловдивския драматичен театър след пожара.

Колко човека разбраха за пожара на покрива на "Сълза и смях"?, попита риторично той и продължи: "Само за 12 дни го поправихме. Не може година и половина духовната фабрика на Пловдив да не работи. Хората, включително и аз, откликнаха и организираха кампании за набиране на средства. Но това е работа на държавата. Ако имам възможността отново да бъда министър на културата, само за 3-4 месеца ще ремонтираме сцената". Рашидов припомни колко храмове, културни институции и училища са обновени по време на управлението на ГЕРБ, включително и Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в Пловдив.

На срещите присъстваха и други кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ от 16-ти МИР – Пловдив-град, сред които Стефан Дедев, Атанас Ташков, Димитър Лазаров, Никола Маневски, Александър Радев, Пенчо Малинов, Гошо Къчков, Галена Боснова, Любка Генчева, Спас Шуманов, Ели Дачева и др.