Затваряне на изборните секции в Турция, поиска Валери Симеонов

"Тези гласувания в Турция винаги са съпроводени с множество нарушения"

"На 18 септември ВАС уважи първата жалба на патриотите и закри 8 от избирателни секции в Турция заради множество нарушения. Няколко часа по-късно Централната избирателна комисия пренебрегна решението на съда и взе решение да ги открие отново. 62,5 % , одобряват идеята за затваряне на изборните секции в Турция, показаха резултатите от телефонно проучване на "Сова Харис". Няма контрол, не се прилага законът и доминира една и съща партия, подкрепяна основно от турското правителство", аргументира се Симеонов пред Нова телевизия.

"Тези гласувания в Турция винаги са съпроводени с множество нарушения", заяви Валери Симеонов. Големите нарушения са няколко - откриването на 136 избирателни секции в Турция е извършено без оповестяване и без да има мотиви за това. Такива секции трябва да се открива при положение, че има по-малко от 20 българи. Това е абсолютно нарушение на закона, смята Симеонов.

Валери Симеонов обяви, че това решение е било взето през нощта от 17 члена на ЦИК, именно заради това е било отменено от съда. Симеонов заподозря, че зад това решение се крият скрити политически договорки. Не е извършена никаква проверка на гражданите, които искат откриване на допълнителни избирателни секции, което довежда до съмнението, че изобщо има такива.

Според Симеонов, намерението за затваряне на границата, което обяви "България без цензура" е само популистки ход, който е част от предизборната кампания на партията, не е обмислен и няма да постигне никакъв ефект.