Близките на прегазената Краси блокираха пътя в Крушевец

Искат наказание за полицая

Жителите на бургаското село Крушевец блокираха движението по главния път, на който беше блъсната и убита 11-месечната Красимира. На 1 октомври детето трябваше да навърши една годинка, съобщава Нова телевизия.

Недоволните жители на селото, част от които свидетели на катастрофата и опитали да помогнат на детето, се събраха рано сутринта. Сред тях са и родителите на Краси – Нонка и Красимир Къневи.

„Държа се заради момченцето си“, проплака майката, която има и син на 8 години. Тя приела решението за освобождаването под домашен арест на граничния полицай Костадин Стоянов, който в нетрезво състояние блъсна бебето на тротоар. „Ако беше някой друг, щяха да го задържат за постоянно“, смята тя. „Как този човек е невинен? Количката ли му се навря под колата?“, попита тя.

„За нас това не е справедливо решение. Какви по-големи доказателства?“, добави бащата и изброи фактите около случая – че детето е блъснато на тротоар, че полицаят е бил в нетрезво състояние, че резултатите от пробите му за алкохол са различни, и че дори и да не е пил, той е убил човек. „И той казва ние да излезем и да му платим за причинения стрес. На нас кой ще ни плати, ще ни върне ли някой Красимира?“, попита гневно той. Красимир поиска ефективна присъда за Костадин Стоянов. „Ако не й давам кураж на жена ми, тя ще рухне? А на мен кой ми дава кураж. Мъка“, каза още бащата.

„Този човек е бил пил и е заспал на колата. Каквото и наказание да му дадат, ще е малко. Господ ще го накаже“, допълниха хората, излезли да протестират.

Те блокират пътя с надеждата случаят да не бъде потулен и на Стоянов да не му се размине, защото е граничен полицай. „След домашния арест не вярвам на правосъдието. В момента съм загубила надежда“, заяви Нонка.

За момента блокадата на пътя не предизвиква големи затруднения с движението. Очаква се това да се промени с напредването на деня, когато трафикът ще бъде по-натоварен.