Вестниците в понеделник, 22 септември

Най-доброто от печата

22-09-2014, 07:22

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Гражданска отговорност" поскъпва с до 10 на сто


"Новинар"
За среден клас ще плащаме поне 20 лв. отгоре, а „каското” ще е още по-скъпо
Застраховката „Гражданска отговорност”, която е задължителна, ще струва с поне 10 на сто повече отколкото е в момента, прогнозираха от бранша.
До момента за автомобил среден клас с обем на двигателя до 1700 кубика шофьорите плащаха между 180 и 200 лв. Поне 20 лв. отгоре ще им струва новогодишната „честитка”, съобщи Нова телевизия.
В края на годината близо 70 на сто от шофьорите подновяват полицата си за гражданска. Именно тогава в битката за клиенти и в пика на кампанията, застрахователите обикновено пускат по-изгодни оферти, но това е за кратко и мнозина изпускат промоциите.


Управителят на БНБ си изми ръцете за КТБ
"Сега"
Управителят на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров, който трети месец е обект на остри критики от политици, експерти и вложители заради бездействието си по отношение на затворените Корпоративна търговска банка (КТБ) и "Виктория", се оправда, че решението трябва да се чака от следващите управляващи. "Без политическо решение не може да има отваряне на банката", каза той пред БНТ в неделя, намеквайки, че следващият парламент трябва да одобри държавна помощ за покриване на дефицита в КТБ.


Автобус с 50 румънци се обърна в Хаинбоаз
"Монитор"
Автобус с 50 туристи румънци катастрофира и се преобърна в прохода Хаинбоаз. Една от пътничките е загинала на място, а други петима са ранени. Тежкият инцидент станал вчера около 4,30 ч сутринта. Автобусът „Мерцедес", управляван от 44-годишен шофьор, се движел в посока от Стара Загора към Велико Търново.
В него са пътували мъже и жени туристи, които се прибирали в родината си от екскурзия в Турция. На около километър от билото на планината, докато се спускало надолу към Северна България, превозното средство внезапно се преобърнало на пътното платно.


Гръцки ферибот с българи се натъкна на подводни скали, няма сериозно пострадали
"Труд"
Гръцки ферибот, на борда на който е имало и български туристи, е претърпял корабокрушение в района на остров Корфу, съобщи bTV, позовавайки се на роднина на български пътник.
Фериботът е плавал от Анкона, Италия към Патра в Гърция. На борда са пътували 692 пътници и 80 души екипаж. Всичките пасажери са невредими и са на остров Корфу.


Шествие в памет на Ангел и Павел в Катуница
"Монитор"
Именно срещу вуйчото на загиналия Ангел преди три години първо скочили ромите от "Столипиново", привикани в Катуница от Рашкови, за да сплашат местните хора. На 23 септември 2011 г. в селото колоната от автомобили преминала със силно форсиране на двигателите покрай гаража на Атанас Петров. От колите им се чували крясъци: "Гяури, днес ще мрете". Заканата била изпълнена от шофьора на микробус Симеон Йосифов, който минути по-късно прегазил Ангел. Малко по-рано на съседните улици вече имало сблъсъци между ромите, част от които бил и внукът на Кирил Рашков - Кирчо, за което той бе осъден.


Заклана жена и мъж със срязано гърло открити до гробище
"24 часа"
Труп на млада жена с поне 10 прободни рани в корема и потъналият в кръв неин съпруг бяха открити един до друг докрай близкото на Варна село Тополи.
Мъжът е на 32 г. и е в критично състояние в болница. Той има дълбока порезна рана на шията, лекарите във варна се борят за живота му.
На метри от окървавените тела бил паркиран автомобил. В него имало половин дузина животни - два огромни питбула, папагали и маймуни.
Когато полицаи и медици дошли по сигнал, подаден в 9,01 ч на тел.112, псетата се нахвърлили срещу хората и не им давали да припарят до окървавения им стопанин. Мъжът бил в шок, неконтактен. Наложило се да дойде пожарна и с помощта на мощни струи студена вода да разгони разбеснелите се кучета.
Семейството е от Варна и не е от ромски произход. Според основната версия на полицията след скандал мъжът е нападнал жена си с нож, а после е опитал да се самоубие.
Ще бъдат проверявани обаче и всички възможни други хипотези.


Търсят 10 млн. души, свалили филма "Непобедимите 3", да си платят
"24 часа"
Искат по 300 долара глобаот всеки, теглил незаконно
10 милиона души, изтеглили незаконно от интернет американския филм “Непобедимите 3”, се издирват, за да платят 300 долара на компанията продуцент “Милениум филмс”. В противен случай юристите ѝ ще заведат дела за кражба на интелектуална собственост.
От миналата седмица вече са разпратени близо 550 000 писма до IP адресите, от които е теглен филмът, съобщава сам собственикът на продуцентската компания Ави Лернер пред американското списание “Варайъти”. Той допълва, че имат IP адресите на още милиони и “ще продължим, докато не стигнем до всеки”.
“Милениум филмс” е първата продуцентска компания в света, предприела необичайната стъпка да погне лично всеки потребител на пиратските филмови сайтове, а не самите тях. В поканите за споразумение има и срок - до 5 октомври.


Папата към джихадистите: Не се оправдавайте с Господ!
"Стандарт"
Франциск похвали разбирателството между християни и мюсюлмани в Албания
Папа Франциск заклейми религиозното насилие и призова екстремистите да не се оправдават с Господ за терористичните актове. Това стана по време на визитата на Светия отец в Албания вчера - първото му европейско посещение извън Италия.
Визитата на папата премина под засилени мерки за сигурност, след като се появиха слухове, че екстремисти от групировката "Ислямска държава" може да готвят покушение срещу него. Въпреки че те не бяха потвърдени, охраната бе далеч по-интензивна от обичайно. Папата премина с автомобил с открит покрив по главния булевард в Тирана, но не спря нито веднъж, за да се поздрави с вярващите. Процесията бе строго охранявана от дебел кордон въоръжени полицаи. Бодигардовете на Франциск пък го следваха навсякъде.
"Никой не трябва да се смята за "оръжие" на Господ, докато планира и извършва актове на насилие", заяви Франциск. Смята се, че забележката е била отправена към групировката "Ислямска държава", която тормози населението в Ирак и Сирия от юни насам.