Време е да сменим задкулисието с прозрачност и отговорност

Това можем да го направим всички ние като сме активни гласоподаватели в изборния ден

„Демокрацията в България е застрашена, защото днес партиите ДПС и БСП си купуват демокрация. Ние искаме демокрацията да я определят българските граждани, а високата избирателна активност е единственият начин да се противодейства на контролирания и купения вот”.  Това заяви по време на основното предизборно мероприятие в Ямбол  заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. Той представи кандидатите за народни представители  от ГЕРБ в 31 МИР-Ямбол, където водач на листата е Иван Чолаков.
Цветанов благодари на всички за подкрепата на европейския вот. „Това бе началото на края на тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака”. Победата, която постигнахме, беше с 11,5% и това даде възможност да имаме днес предсрочни парламентарни избори. Защото в противен случай те щяха още да управляват държавата, да предизвикат още по-голям хаос. България още щеше да се управлява  задкулисно”, коментира Цветанов.
Според него е изключително важно ГЕРБ да спечели не просто девета поредна победа, а тя трябва да бъде с много по-голям резултат, за да се даде възможност за съставяне на стабилно правителство с мнозинство на ПП ГЕРБ, с министър-председател Бойко Борисов. „Само това може да гарантира смяната на хаоса с отговорност, на задкулисието с прозрачност. Това можем да го направим всички ние като сме активни гласоподаватели в изборния ден. Защото за България има само един път за развитие – европейският, когато сме част от силна и обединена Европа”, допълни заместник-председателят на ПП ГЕРБ.