5 съвета за "обезвреждане" на носталгията по отминаващото лято

Или как да победим стреса заради края на отпуските

Летните пътешествия са зад гърба ви, приключението вече е свършило и ви се налага да се върнете в реалността. За някои хора е облекчение, че отново са си у дома при семейството и приятелите, че отново си спят в удобното легло и че са заобиколени от познати гледки, без изненади. Други хора обаче започват да страдат от посттравматично стресово разстройство. Те се чувстват мрачни, самотни и уморени, а не отпочинали.

Ето защо tqloto.bg сподели няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с тъгата след края на отпускарския сезон, изпълнен с пътувания:

1. Преоткрийте дома си - Погледнете дома си с очите на турист – белезите, нюансите и странностите, които го правят уникален. Насладете се на всички свои ценни предмети и сувенири. Ако трябва разместете мебелите си, така че да създадете една по-релаксираща обстановка.

2. Върнете се към социалния си живот - Обадете се на близките си и на най-специалните хора в живота ви и се опитайте да наваксате ценното време, което сте пропуснали заедно, докато ви е нямало.

3. Почивайте си - Хранете се здравословно, поспете и се отпуснете.

4. Започнете да спестявате пари за нови емоции - Това ще е вашата мотивация през студените месеци.

5. Бъдете благодарни - Трябва да сте благодарни за хубавите спомени, които сте придобили през отминаващото лято и да сте щастливи, че отново сте у дома и то невредими. Също така, бъдете благодарни за това, че изобщо имате дом, в който можете да се върнете.