Движението през Прохода на Републиката вече е възстановено и нормализирано

Новините

21-09-2014, 13:39

Снимка:

Виктор Иванов

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Транспортират пострадалите от обърнатия автобус румънци с хеликоптери до родината им

Пътниците: :Тръгнахме от Кушадасъ около 14 ч в събота:

Движението през Прохода на Републиката вече е възстановено и нормализирано. След 10 ч. автомобилите преминават безпрепятствено, съобщиха от ОС на МВР – Велико Търново. Катастрофиралият румънски автобус е вдигнат с кран, участъкът обезопасен, а движението в двете посоки на пътното платно – отворено.
Тази сутрин в 4:30 ч. румънски автобус „Мерцедес”, управляван от 44-годишен румънски гражданин, се преобърна на завой на около километър след върха в посока Велико Търново.
В резултат на това e загинала 27-годишна румънска гражданка, пътничка в автобуса, и са пострадали още петима пътници, от които двама по-тежко. Всички пострадали са били откарани във великотърновската болница. Опасност за живота им няма. Първата линейка е пристигнала на мястото на инцидента за по малко от 30 мин., разказаха очевидци от автобуса. "Тръгнахме от Кушадасъ около 14 ч в събота. Бяхме 50 човека и двама шофьори, които се сменяха по пътя", разказа една от пътничките в автобуса. Когато стигнали прохода на Републиката започнало да вали дъжд и пътя станал много хлъзгав. Въпреки, че скоростта не била голяма автобусът поднесъл на един от острите завои и се преобърнал на една страна. Всичко станало за секунди докато повечето пътници спели. Починалата жена паднала от страничното стъкло при преобръщането на автобуса. Тя се оказала затисната между земята и страничната част на рейса. Във великотърновската болница са били прегледани повече от 23-ма от пътниците, които са имали дори и малки оплаквания. Най-тежко е пострадала една жена, която е стояла близо да починалата си съгражданка.Според д-р Стефан Филев, директор на болницата, жената е с тежка травма на гръбначно мозъчния сегмент. Тя първа е била транспортира за Румъния с хеликоптер още в 11 ч. Другите по-тежко пострадали пътници са с открити фрактури по бедрото, таза и с гръдни травми. Останалите са прегледани и освободени. Трите хеликоптера от Румъния са били изпратени от техен застраховател, който е поискал всички пострадали да бъдат лекувани в Румъния, казаха от великотърновската болница.