Ще положим денонощно старание да извадим държавата от кризата

Имаме най-добият екип, най-добрите специалисти, най-голямата подкрепа от Европа

ГЕРБ печели в големите градове, където не могат да се купуват гласове. Ще видите резултатите какви ще бъдат в Хасковско – колко ще имат РБ, БСП и ДПС, преди всичко в ромските райони. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред няколко хиляди граждани на Хасково по време на централното предизборно събитие на партията в града. „Трябва пълна мобилизация, защото можем пак да сме първи и да ни управляват други. ГЕРБ иска пълна мобилизация на българския народ за работа. Без работа няма просперитет. От нас зависи, мога да гарантирам само, че ще положим денонощно старание да извадим държавата от кризата“, подчерта Борисов.  Той благодари на всички над 90 кметове на ГЕРБ, които са удържали на натиска.
Бойко Борисов изтъкна изключително тежкото състояние на държавата в момента и предупреди, че ако се повтори същото управление от последната една година, България ще е във фалит до месец февруари. По думите му, загубите от управлението на БСП, ДПС и „Атака“ са около 8-10 млрд. лева. „Четири години, в най-голямата световна икономическа криза, ние имахме най-стабилната финансова система. Можем да Ви обещаем само работа, ако можем така да се измъкнем от тежкото положение. Имаме най-добият екип, най-добрите специалисти, най-голямата подкрепа от Европа“, категоричен беше председателят на ГЕРБ.  
Според Бойко Борисов БСП и ДПС имат план само да сменят „Атака“ с „Цензурата“ в безпринципната си коалиция.  Той подчерта, че са дезертирали, защото знаят, че държавата е в криза. „Дойдат ли БСП, банките падат. Най-много обичат парите на другите“, обясни Борисов.  
Бойко Борисов припомни пред жителите на Хасково за инициативите в помощ на пострадалите от наводненията, които предприеха кандидат-депутатите от ГЕРБ. „Това не е популизъм, а реална помощ. Хората си я оцениха и си я разбраха. Това беше за добро. Ние винаги сме помагали. Хората помнят – тук има и от Бисер, а и от последното наводнение. Дадохме над 1 милион и в Перник“, посочи Борисов. Той припомни още, че по време на управленския мандат на ГЕРБ, държавата е помагала за инфраструктурата на град Хасково. „Сега магистрала Марица щеше да е готова, в срок, така както АМ “Тракия“ . Не само, че не е готова, а са я оскъпили с поне 35-40 милиона до тоя момент. Същото е и със „Струма“, всичко е така в последните година и няколко месеца управление на държавата“, подчерта Борисов.
Бойко Борисов заяви, че до края на годината няма да има пари за заплати в МВР, заради липса от 200 милиона. „Заради новия им закон, няма пари в сметките на МВР. Сложете Здравна каса, сложете всички министерства. Милиарди няма в държавата“, категоричен беше Борисов. Той заяви, че всички са искали да унищожат ГЕРБ с думи за изнесени милиарди в чували. „За година и четири месеца как пък не намериха тези пари някъде, защо една фирма не каза една лоша дума за нас“, попита Борисов.