ГЕРБ ще замени хаосът с отговорност, а задкулисието с прозрачност

Провалът през последната година е много по-голям, отколкото може да се предполага

Победата, която ще постигнем на 5 октомври, ще бъде девета за ГЕРБ, но тя ще бъде най-важната, защото всички ние сме свидетели какво се случи през последната една година и два месеца в управлението на БСП, ДПС и Атака – пълен провал.

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов пред гражданите на Хасково по време на централното предизборно събитие на партията в града, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

По думите му провалът през последната година е много по-голям, отколкото може да се предполага. „Най-големият проблем за държавата е, че за 12 месеца изхарчиха 10 милиарда, но не успяха да се възползват от това, което Европа дава на България, а това е европейската солидарност за новия финансов програмен период. Правителството на Пламен Орешарски загуби доверието на Брюксел и на два пъти му беше отказано да подпише споразумението с Европейската комисия за периода до 2020 година, което беше подготвено от правителството на Бойко Борисов. Това споразумение беше подписано едва от служебното правителство, но България вече беше лишена от европейската солидарност за 2014 и 2015 година. Европейските средства, предвидени за България през този програмен период са 32 милиарда лева и затова е нужен експертния капацитет, който има ГЕРБ“, категоричен бе Цветан Цветанов.
Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че партията помага винаги, когато има беда или бедствие. „Показахме модел за справяне с бедствието, което беше в село Бисер. Видяхте как се справи сега правителството на Орешарски, когато имаха подобен проблем“, припомни Цветанов. По думите му това, което се случи през последната година и два месеца е, че беше загубено доверието в българските институции, за да има задкулисие и хаос. „Ние се стремим хаосът да бъде заменен с отговорност, а задкулисието – с прозрачност. Това може да го направи партия ГЕРБ, но може да го направи само когато има силно парламентарно мнозинство в българския парламент. Затова трябва да постигнем над 121 депутата, за да има стабилна България“, подчерта Цветан Цветанов. Председателят на Националния предизборен щаб за пореден път призова към висока избирателна активност, защото само тя ще неутрализира контролирания и купения вот. „Партия ГЕРБ е единствената партия, която в 25-годишния преход ще повтори управленския си мандат с един и същи министър-председател – Бойко Борисов“, категоричен бе Цветанов.