Пуснаха от ареста полицая, който уби 11-месечната Краси в Крушевец

Костадин Стоянов остава под домашен арест


Граничният полицай Костадин Стоянов, който уби 11-месечно бебе в с. Крушевец няма да лежи повече в ареста, реши днес Бургаският апелативен съд. Той обжалва наложената мярка преди седмица от окръжните магистрати и вече е на свобода. Съдия Георги Кошничаров постанови той да остане под домашен арест. Мотивът за промяната на мярката е, че до момента няма достатъчно събрани доказателства, че граничният полицай е шофирал пиян и с превишена скорост по време на страшната катастрофа в Крушевец.
Обвиненият Костадин Стоянов се оправда по време на съдебното заседание, че нещо се е случило, имайки предвид техническа повреда в автомобила. „Не знам какво се случи, може би е станала техническа повреда. Колата тръгна наляво”, каза той в съдебната зала.
Адвокатът му Благой Потеров е доволен, че успя да убеди съда да пусне Стоянов от ареста. Той настояваше днес за подписка или парична гаранция. Защитникът твърди, че кръвната проба, която показа само 0.3 промила е взета 40 минути след катастрофата. Прокуратурата обаче твърди, че са изминали повече от два часа.
Прокурор Милена Досева настояваше граничният полицай да остане зад решетките, защото има опасност да повлияе на доказателствата и свидетелите.
Приятел на полицая се опита да го оправдае, като предположи, че на Костадин Стоянов може да му е прилошало зад волана от изравняване границите на кръвното или колата да е имала техническа повреда. Той допълни, че няма друг случай, в който обвиняем за причиняване на смърт в катастрофа да е бил държан в ареста 10 дни.