Баба Камена: Писах на Борисов, за да знае какви чисти хора има в ГЕРБ

Ето какво сподели 71-годишната жена за страха, благодарността и поставеното под въпрос нейно съществуване

„Да, писах на Бойко Борисов след наводненията, защото исках да знае колко съм му благодарна, а също и че има прекрасни, чисти и достойни личности в неговата партия, които служат на хората”. Това каза пред Burgasutre.bg 71-годишната Камена Терзиева от бургаското село Ново Паничарево. Тя е известна сред местните с доброто си сърце и отпимизма си, въпреки че къщата й беше една от най-силно засегнатите от пороите в Бургаска област на 5 и 6 септември.

По думите на баба Камена, за последните години е видяла само хубаво от членовете на тази партия. А след като кандидат-депутати от ГЕРБ – Варна й се притекли на помощ и почистили къщата й до блясък в трудния за нея момент, решила, че е крайно време да изложи с думи своята благодарност.

Ето какво сподели Камена Терзиева за страха, благодарността и поставеното под въпрос нейно съществуване:

- Хората в селото твърдят, че Вашата къща е била една от най-засегнатите в Ново Паничарево, така ли е?

- И да, и не. Пострадаха толкова хора и тук, и на други места. От друга страна, ако не беше кметицата, аз сигурно нямаше да съм жива сега. Първият етаж на къщата ми, където спях в нощта на бурята беше залят, само главата ми беше над  водата. Тръгнах да се спасявам към гаража, но там вратата беше заключена от вън. Вече си мислех да потопя и нея и да се свърши. Аз съм почти инвалид. Бях толкова изплашена, че не знам как оцелях.

Как се справихте в тази страшна ситуация?

- Кметицата – Яна Жекова се сетила и изпратила веднага едни момчета да ме спасяват. Ако не беше тази жена, 10 души щяхме вече да са мъртви, удавени. Тя се е сетила в дъжда, че има самотни хора. Цяла нощ тя и брат й спасяваха хора. Кметичката е от ГЕРБ и е чудесно момиче – на всички помага, всеки ден с другите жени я занимаваме с нашите проблеми и ни търпи, и ни помага ... за всичко тя мисли.

А защо изпратихте писмото до лидера на ГЕРБ - Бойко Борисов?

- Исках да знае какви хубави хора има в неговата партия. От тях само добро съм видяла, нямам думи да им благодаря и лично на него! Достоен мъж, това трябва да са нашите политици! След като минаха пороите аз бях съсипана. Къщата ми под вода, мебелите ми на сол, всичко остана само тиня, кал, бъркотия. Извиках едни цигани да ми помагат. Те нищо не свършиха, а накрая ми взеха и парите. И после: първите, които ми подадоха ръка, изчистиха до блясък къщата ми, измиха всичко, подредиха като в аптека, бяха три хубави момичета, пак от ГЕРБ. От Варна чак дошли, кандидат-депутатки, но без притеснение сложиха гумените ботуши, влязоха в най-голямата мръсотия и докато не изчистиха всичко не се спряха, ей. Какво да Ви кажа – как после да не благодаря на ГЕРБ, как да не пиша на Борисов. Стоях вкъщи, очите ми се насълзиха и реших, ще пиша. Взех листа и на Борисов писах, и на партия ГЕРБ. Общо три писма пратих и за Бургас, и за Варна. Исках да знаят тези достойни хора. Оставих си накрая на писмото телефона. Като го е получил г-н Борисов ми се обади и каза, че ми благодари за хубавите думи. 

Да, но из медиите плъзна информация, че Вие не съществувате, че сте измислен образ. Как ще коментирате това?

- Да коментирам ли?! Какво да коментирам - злобата и безсилието на хора, които вместо да подадат ръка на тези в беда, се чудят каква глупост да напишат?! Това няма нужда да го коментирам. Жива съм, в селото ме знаят всички и не само тук. Благодарна съм на Бойко Борисов, че е повел такива достойни личности като нашата кметичка – Яна Жекова, като кандидат-депутатката от листата на ГЕРБ Варна - Красимира Анастасова, на адвокат Десислава Зарева и на Надежда Георгиева! За завистниците, които в мързела си раждат безумия и пишат, че не съществувам, не искам и да знам. Тях ги нямаше тук, при бедстващите.