Оферта! Вестник спешно търси да наеме...“напушен сексманиак”

Обявата за работа съвсем не е менте

Напушен сексманиак е идеалният кандидат за работа в сайт на американския вестник „Денвър пост”. Медията си търси автор, който обича секса и марихуаната, иска да ги изучава и да споделя опита си с читателите. Така любителите на интимните ласки и джойнта могат да превърнат удоволствието в своя работа и да вземат пари за това, пише „Новинар”.

Необичайната обява съвсем не е първоаприлска шега. Тя е била публикувана миналата седмица и е озаглавена „Сексколумнист с фокус върху тревата”. Бъдещият автор ще работи в сайт, наречен Канабистът, който е бил пуснат ден преди в Колорадо да отворят врати първите легални магазини за продажба на канабис.

Оттогава уебстраницата следи всякакви новини, свързани с марихуаната – от политически дебати и промени в законите до бизнес възможности и начини за забавление. Сайтът обаче, очевидно, е решил да обогати тематиката си, като свърже любимата за милиони хора тема за секса с тази за тревата.

Според обяснението в обявата бъдещият журналист ще трябва да пише не само за секс, но и за взаимоотношения и връзки, по въпросите за половете и да свързва всичко това с канабиса.