Борисов: Трябват ни над 120 депутати, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС

Ако сме по-малко ще трябва да върнем мандата или да търсим съюзник

Трябва да изкараме минимум над 115-120 депутати, за да могат другите да се съобразят с нас, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на град Кърджали, предаде „Фокус”. „В противен случай трябва да се водят разговори с БСП, да се водят разговори с ДПС, да се водят разговори с реформатори, ако влязат, с „цензури”, с всичките тези, които изброяват по телевизията”, посочи Борисов.

Тогава бих ви поканил всичките, да седнете с мен на преговори и да кажем: А сега кой ще си изберем да му кажем „Добър ден”? Искате ли да ми помогнете, да ми кажете кой и аз да задам този въпрос – „Кой?”. А някой може ли да ми помогне с „Кой?”, според него, или да им върнем мандата отново и пак да си направят БСП, ДПС и „цензурата”? Едно от двете. Няма много варианти”, допълни Бойко Борисов.

„Понеже аз съм отговорен човек, партията е отговорна, колегите ми са отговорни, не искам да лъжа никого – или ще трябва да върнем мандата, ако сме под 110-115, или трябва да търсим някой за съюзник. Хайде – мобилизирайте се. Ако изкараме 121, тогава знаете, ние възстановяваме фондове”, подчерта Бойко Борисов.