Създадоха Фейсбук за елита

Началната такса за членството е 9 000 долара

В САЩ един на всеки 50 има активи за над 1 милиона долара, или 2%. Един от тях е и композиторът и бивш диригент на Филхармонията на Минесота Джеймс Тучи-Питърс. Той твърди, че докато достига до средна възраст, вече е осъзнавал, че не е като "средностатистическия човек." Неговите ежедневни преживявания са по-различни от тези на повечето хора. "Знаех, че има и други хора като мен, защото срещам такива постоянно, но нямаше място в интернет, където да мога да комуникирам с тях."

Така Тучи-Питърс решава да създаде собствен уебсайт, който да обслужва тези 0.5% от милионерите по света, пише profitbg. Неговият сайт на име Netropolitan.com беше пуснат тази седмица. Тези, които искат да се присъединят към него, обаче трябва да си платят. Плаща се еднократна такса за приемане в размер на 6 000 долара и годишна такса в размер на 3 000 долара. На сайта няма да има реклами и той няма да бъде достъпен за други сайтове.

Защо обаче хората биха платили 9 000 долара, за да се присъединят към Netropolitan.com? Защо просто да не се запишат в някой кънтри клуб, за да си общуват с други богати? "Много от богатите хора, които живеят в по-малки населени места по света, нямат подобни места за социално общуване," казва Тучи-Питърс, докато други искат "да разговарят с различни хора по света."

Този сайт е като Facebook или Twitter за богатите. Потребителите ще могат да си създават чат групи по общи интереси и да имат достъп до статусите и постовете на всички потребители. Сайтът ще бъде модериран, така че да се гарантира, че никой няма да пуска обидни постове и ще се предлага 24-часова техническа помощ.

Според Тучи-Питърс вече има малка група членове на елита, които са си платили, за да се присъединят към сайта.