Пловдив се включва във флашмоб срещу затлъстяването

Мисия Пловдив

18-09-2014, 14:16

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Заповядайте в събота от 17 ч. на Римския стадион!

В събота от 17 ч. на Римския стадион в Пловдив стартира флашмоб срещу обездвижването и затлъстяването. Подобни събития се организират в цяла Европа и тази година България се включва активно с девет града.

В града под тепетата участие ще вземат танцово студио "Милениум", спортен клуб  Wow sport, танцово студио Salsа de Cuba, Танцово училище "The Center", Athletic Type Force – уличен фитнес, Арт център "Алехандро", деца от Частно училище "Класик", деца от училище "Гео Милев", Модерна академия "Синдикат", група от деца и младежи в неравностойно положение.

Флашмобовете в цяла Европа и в България включват елементарни стъпки на една и съща музика. Всеки може да се включи и без да се е подготвял предварително – от малки деца до възрастни хора.

Идеята на планираните флашмобове е да представят по интересен начин идеята, че всяко движение е полезно, че можем да направим нещо за себе си и за обездвиженото си тяло. И най-малкото усилие като лек танц, изкачване на стълби или просто ходене пеша водят до чудеса, свързани със здравето, психическата кондиция и красотата.

Статистиката на Евробарометър 2014 показва, че страната ни е на 6-то място в ЕС по затлъстяване при децата на възраст от 11 до 17 години и на първо място в категорията най-обездвижена нация със 78% неактивни българи.