Вицепремиер Захариева свиква заседание на Обществения съвет към МРР

На срещата ще бъдат представени насоки в развитието на пътната инфраструктура

Вицепремиерът по икономическа политика и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева свиква заседание на Обществения съвет към Министерството на регионалното развитие.

Срещата ще се състои от 14:00 часа, в сградата на регионалното министерство.

На съвета ще бъдат представени основните насоки в развитието на пътната инфраструктура в страната през новия програмен период 2014-2020 г. и обвързаността на проектите с източниците на финансиране – Оперативните програми „Транспорт” и „Региони в растеж“, държавния бюджет и заемни средства.

На заседанието ще бъде направен и преглед на нормативната база в пътния сектор. Общественият съвет ще прецени необходимостта от цялостна промяна или частично изменение на наредбите за пътно проектиране и планиране на комуникационно –транспортните схеми.

Общественият съвет е консултативен орган към министъра на регионалното развитие, чрез който гражданските организации участват при формирането на позиции и становища за провеждане на държавната политика в областта на регионалното развитие в полза на българските граждани и в изпълнение на принципите за прозрачност и публичност.