Цветан Цветанов: Загубихме време за реформи и възможности, които ЕС дава на своите членове

Управлението на Пламен Орешарски отклони България от правилната посока

„Загубихме време за реформи  и възможности, които ЕС дава на своите членове. От стария финансов програмен период плащанията бяха спрени в началото на тази година и до настоящия момент не са възстановени”. Това заяви в Смолян заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Той присъства на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Смолян, по време на което  представи листата на партията с кандидати за народни представители от областта, с водач д-р Даниела Дариткова. Цветанов посочи, че управлението на Пламен Орешарски отклони България от правилната посока. „Кабинетът „Орешарски“ загуби доверие, загуби легитимността на достойната ни държава. Точно затова ни трябва стабилно правителство с партия ГЕРБ, защото само ГЕРБ може да върне доверието и да реализира успешни проекти“, добави заместник-председателят на ГЕРБ.  Той призова за активен и разумен вот на 5 октомври. „Партия ГЕРБ е за равенство на всички българи. Всички български граждани, без значение от етническия им произход,  могат да се реализират с ПП ГЕРБ“, допълни Цветанов.
„Има места, където с контролиран и купен вот, искат да променят ситуацията към по-лошо и да запазят статуквото, което ни управляваше последната година и два месеца. Категорично мога да заявя, че ПП ГЕРБ няма да се коалира с ДПС и БСП“, заяви пред жителите на Смолян заместник-председателят на партията.
Цветанов припомни популистките обещанията на БСП за нови 250 000 работни места, за строителство на АЕЦ "Белене" и заявката, че повече няма да управляват с ДПС. Припомни и за партията, която обещаваше над 500 лева минимална пенсия и над 1000 лева минимална заплата – „Атака“. „Която в цялата си политическа история се кълнеше, че е срещу ДПС, а стана част от управлението на ДПС и БСП“, посочи заместник-председателят на ГЕРБ. Според него така се преценява искреността на някои партийни водачи, за които участието във властта е цел, заради която може да се направят всякакви компромиси. Цветанов прикани жителите на Смолян да си спомнят и  за целувката  на "Орлов мост" между лидерите на БСП и ДПС.  „Никога ГЕРБ няма да допусне подобна "любов". Това, което стана на "Орлов мост", беше предателство към всички български граждани, които вярваха, че някой може да работи за България“, заяви още Цветанов.
 „Като лекар знам, че трябва да се бориш за доверието на пациента при всяка среща, при всеки преглед,  при всяка диагноза, при всяко лечение. Като политик заставам пред вас за трети път и искам вашето доверие, защото мога да ви гледам открито в очите. Никога не съм ви излъгала, не съм ви подвела. Винаги съм правила всичко по силите си, за да постигна най-доброто за Смолянска област и България. Затова разчитам на подкрепа. Не позволявайте някой друг да взема решения вместо вас! Не позволявайте друг да определя съдбата ви“, призова водачът на листата с кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ за област Смолян Даниела Дариткова.