Калина Крумова: Моят отбор е отборът на Евромайки

Можех да напусна след изборите, но съм лоялна и не нападам Бареков. Съмнявам се, че коалицията ще проработи след изборите


Българите трябва да имат повече вяра, надежда и повече любов, а мъдростта ни липсва през последните години. Това заяви в ефира на Нова телевизия Калина Крумова.

Като основна причина за решението си да напусне "България без цензура" Крумова изтъкна напускането на коалиционни партньори като ВМРО и присъединаването на нови - „знайни и незнайни „партньори", които не само са се присъединили към ББЦ, но и осезаемо започнали да изместват тежестта на партията".
В писмото си съм била безкрайно деликатна, посочи тя. Аргументите ми са достатъчно силни, а избрах Нова телевизия да ги изразя, защото съм работила тук, каза Крумова.

Дълбоко уважавам партньорите от ЗНС и "Гергьовден", на останалите коалиционни партньори нито знам имената, нито бройката, заяви председателят на "Евромайки".

Срещу миньорите не заставам, всеки труд трябва да се уважава, но миньорите не бива да бъдат печелени чрез работодател, аргументира се Крумова.

За финансирането не нося отговорност, не мога и не желая да говоря. Коалицията обаче е твърде широка. Бареков далеч не е глупав човек и знае защо напускам.

Широката коалиция и най-вече присъствието на Лидер в коалицията не разбирам и не мога да обясня, категорична бе Крумова. Това са нещата, които смущават хората в структурите.
Защо всички хора, които излязоха с лицата си да защитят идеите на ББЦ, които понесоха и негативите, останаха назад, попита тя. Защо Деси Балабанова не беше сред водачите на листи? Когато Евромайки стартира, септември 2013 - паралелно с ББЦ, това беше платформа с идея да има само жени в нея. Това обаче не се случи. Никога не съм имала амбиции за европейския парламент. Нещата, които се случват в България, се случват през българския парламент.

Според Крумова коалицията между ББЦ и „Лидер” няма да проработи след изборите.

На въпрос на водещите, уведомила ли е лично Бареков за решението си, Крумова отговори: Не съм казала лично на Бареков, изпратих писмо на колегите. Вчера в 15.30 подадох заявление в РИК Ловеч, че се отказвам от водач на листата.

Нямам нищо лично, моя беше идеята Евромайките да оглавят листата в Ловеч, включи се по телефона и лидерът на ББЦ. Над 50% от листите на коалицията са  съставени от младежи и жени. Всеки има право да се разочарова. В каква коалиция ще участва ББЦ на изборите не определям еднолично, посочи той. Бареков заяви, че уважава решението на Крумова.

Можех да напусна след изборите, но съм лоялна и не нападам Бареков, заяви още Калина Крумова.