17 септември: Лично за всеки

Слънце в Дева, Луна в Рак. Астрологична картина на деня

Стари и нови идеи ще ни вълнуват днес, а ситуациите в които попадахме до вчера, изискваха да поемем и преработим повече информация отколкото обичайно успяваме да усвоим. Ако тази суматоха е предизвикала у вас напрежение, то днес ще имаме подходящите условия за да се посветим на вътрешните си преживявания и да обърнем внимание на семейството и дома. През следващите два дни, личния живот и всичко което се случва в него ще придобие приоритет за нас, и дори в деловите си взаимоотношения ще трябва да покажем личен ангажимент и желание да отстояваме не само собствените си цели и намерения, но и интересите на тези, с които се намираме в тясно взаимодействие. За радост, грижите за околните, за техните нужди и желания, ще ни доставят по-скоро радост, от колкото усещане за тежки отговорности.

Възприятията ни днес ще станат по-изострени, което понякога ще пробужда необясними чувства и копнежи. Емоционалната възприемчивост ще създава колебливи настроения и състояния. Липсата на възможност те да бъдат изразени може да породи напрежение. Денят ще бъде много по-хармоничен за всички, ако подхождаме един към друг с толерантност и разбиране. Постарайте се да не нервничите и търсете във всеки човек и всяка ситуация положителните страни. Ще ги откриете без излишно старание. Ако имате такава възможност, дайте шанс и на себе си, и на хората около вас да си отдъхнат и да се насладят на този ден спокойно и без излишна суета. Поговорете си задушевно с близките си, направете нещо хубаво за тях.

Работа и бизнес
Денят е подходящ за дейности насочени към създаването на комфортна среда на работното място и в колектива. Умението да се посветим на съвместните дейности и интереси днес ще бъде високо оценено и поощрено. Що се отнася до дейностите , подходящи са рутинните занимания неизискващи задълбочено внимание. Утре ще ни бъде далеч по-лесно да се концентрираме и да се посветим на сериозни дела.

Здраве, хранене и красота
Стомашните неразположения и болки появяващи се в областта на долната част на гръбначния стълб днес изискват специално внимание. Не експериментирайте с нови храни, напитки и медикаменти и се въздържайте от резки движения. След настъпването на последната лунна четвърт, организма преминава в седативно състояние и е желателно да се въздържаме от излишно натоварване. Денят е изключително подходящ за начало на серия антицелулитни и лимфодренажни масажи. Кожата ще усвои пълноценно хидратиращите грижи, особено ако преди това я почистите в дълбочина.