ГЕРБ-Перник проведе дискусия по проблемите на образованието

Кандидатите за народни представители поставиха най-наболелите проблеми

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник организираха дискусия по проблемите на образованието с учители от Технологична професионална гимназия „Мария Кюри“. На срещата бяха поставени някои от най-наболелите въпроси, които стоят пред учителското съсловие.

„Образованието е един от главните приоритети на ГЕРБ. Ние искаме да върнем достойнството на учителите и престижа на училището като институция. Не можем да имаме просперираща държава, ако няма кой да обучава децата ни.  За целта трябва да бъде реализирана реформата за образованието, защото това е инвестиция в бъдещето на нашите деца“, каза водачът на листата и Областен координатор на ГЕРБ в Перник д-р Вяра Церовска.

Кандидатът за народен представител Емилия Грозданова подчерта, че в програмата на ПП ГЕРБ е заложено увеличение на средствата за образование в държавния бюджет, по-високо заплащане на учителите, заедно с повишаване на тяхната квалификация. „Професионална гимназия „Мария Кюри“ , където сме в момента, е първото училище в областта, което подобрява качеството на професионално образование чрез реализирането на практически занимания в предприятия от същата област. По този начин учениците получават възможност да се обучават в реална работна среда, отговаряща на специализацията им“, изтъкна Грозданова.

„Партия ГЕРБ не само има за цел да реформира сектора на образованието, но и да модернизира образователните системи, с цел синхронизирането им с потребностите за развитието на личността и бизнеса“, добави кандидат-депутатът Ирена Соколова.
 Кандидат-депутатът от листатата на ГЕРБ в Перник Владислав Караилиев подчерта, че проблемите в бранша са много и те могат да бъдат решени само при условие, че страната има стабилно правителство с политическа воля за промени. „ГЕРБ има ясна визия за това какво трябва да се случи в сферата на образованието. За целта обаче е необходимо мнозинство в следващия парламент, което да гарантира, че страната ще се превърне в добро място за живеене, стабилна и силна държава“, изтъкна Караилиев.