Млада британка загина след свръхдоза екстази

Тайлър си разделила половин грам MDMA с приятеля си

20-годишна британска студентка е загинала от сърдечен удар след като приела свръх доза екстази с приятеля си в нощен клуб в Лондон.
Тейлър Уудард, млада шоубизнес журналистка, употребила половин грам MDMA (метаамфетамин) с гаджето си Алекс Рикет в клуб Plan B в квартал Брикстън в английската столица.
Двойката се прибрала в дома си в Южен Лондон в ранните часове на 9 март, когато Тейлър припаднала и получила инфаркт, съобщава британското следствие пред „Дейли мейл”.
Въпреки опитите на Рикет да я спаси, момичето било закарано в болница, но загинало в 06:22 часа.
Разследването установило, че тя е употребявала твърди наркотици на всеки няколко седмици, а полицията открила пакетче с бял прах, което може да е използвала без знанието на приятеля си.
Джереми Чипърфийлд, лекар по съдебна медицина, посочва, че токсикологичната екпертиза на Уудард е показала смъртоносни нива на екстази в кръвта й, когато е починала.
„MDMA-ят, който Тайла е приела е свързан със смъртта. Тя е възнамерявала да употреби дрогата. За съжаление, случаят е имал фатални последици. Тайла е загинала от свръхдоза”, казва Чипърфийлд.
Бащата на младата жена, Ръсел, каза пред съда, че дъщеря му му е признала, че е употребявала наркотици в университета.
„Говорих с нея и й казах, че не е добра идея, защото не се знае какво има в тях. Тя си помисли, че е по-добре да не ми казва за вбъдеще”, споделя Ръсел.
Приятелят на Тайла разкри как двойката е прекарала деня заедно, преди да изпият малко количество водка и вино.
Двамата отишли в клуба заедно със свои познати около 23:00 часа.
Тайла взела със себе си един грам от дрогата, половината от който разделила с гаджето си.
Двойката напуснала заведението около 03:30 часа и се отправила към вкъщи.
„Взех по-малко от обикновеното, както и тя, съдейки по останалото количество. Правехме го всеки 2-3 седмици”, разказва Рикет.
„Тя изглеждаше нормална. Бяхме в банята, а тя седеше на ваната, когато припадна в нея”, казва още той и добавя, че е събудил брат си и се е обадил за линейка.
„Обадих се, за да попитам кога идва линейката, защото носът и започна да става лилав. Обясниха ми как да направя дишане уста-в-уста”, споделя Рикет.
Според д-р Робърт Чапман от болница Кенсингтън Тайла е била в добро здраве.
„Токсикологичните изследвания показаха, че тя е имала високи нива MDMA в кръвта – 1,64 мг. на литър в кръвта, но алкохола не е бил много”, казва още той.
За смъртоносни нива от дрогата в кръвта се смятат количества над 0,1 мг.