Вложителите от КТБ с пореден протест в София и страната

Мотото днес бе : "За уволнението и ареста на Искров, за оздравяване и отваряне на КТБ“

КТБ да отвори незабавно. За това настояха и днес десетки вложители в банката на поредния си протест в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна, предаде  бТВ.
Недоволните се обявиха и за оставка на управителя на Българската народна банка Иван Искров и членовете на управителния съвет. Банката е под особен надзор вече три месеца.

Дъждът не уплаши събралите се на жълтите павета пред Централната банка, обединени в социалната мрежа Фейсбук в групата КТБalive.
В мрежата днешния протест бе обявен под мотото: "за уволнението и ареста на Искров, за оздравяване и отваряне на КТБ". Хората заявиха, че случващото се с КТБ намалява доверието им в българските банки.

С празна тенджера с траурна лента в Бургас поискаха оставка и арест за гуверньора на БНБ Иван Искров. Вложителите настояват за личен отговор кога ще си получат парите от затворилата банка. Въпреки призивите, че проблемът е национален, протестиращите не срещнаха подкрепа по време на шествието си по централните улици на града. 

„Празната тенджера е символът на икономическото ни състояние в момента... Моето семейство е с черна лента, аз съм безработна и си искам средствата да ми бъдат възстановени така, както съм ги сложила”, каза Елена Тенева.

Пенсионерът Господин Митрушев беше категоричен: „Всички искаме арест за Иван Искров, да бъде подведен под отговорност, наказателната отговорност за умишлено бездействие и причиняване на толкова щети!”