Бойко Борисов ще открие многофункционална спорта зала в Свиленград

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще открие многофункционална спортна зала в Свиленград на 15 септември от 11:00 часа, съобщиха от пресцентъра на партията. Залата се намира до общинския стадион „Колодрума“. В церемонията по откриването ще участва и водачът на листата на ГЕРБ за Хасковски избирателен район Делян Добрев.

Спортната зала отговаря на изискванията за практикуване на волейбол, баскетбол, хандбал, художествена и спортна гимнастика, тенис, борба, бокс, карате, аеробика и други видове спорт на закрито. Залата разполага с 1100 седящи места, достъпни и за инвалиди. Освен централна голяма зала са обособени още три по-малки зали – за фитнес, за танци и за тихи игри. Обзаведени са медицински кабинет, сауна, офиси и гишета за билети.

Обектът е оборудван с озвучителна система, видеонаблюдение, кабинки за журналисти и коментатори, разполага с асансьор и със собствен паркинг. Многофункционална спортна зала се финансира по проект „Създаване на условия за спорт, пълноценен отдих и развлечение за жителите на община Свиленград", изготвен по времето на правителството на Бойко Борисов.

Програмата за развитие на селските райони. Освен спортната зала по проекта са изградени и две нови спортни площадки – в квартал „Капитан Петко войвода" и до Младежки парк. Проектът е на стойност 5 651 344 лева.