Времето днес ще остане топло

Следобед в Западна България ще вали

 

Днес все още ще е топло. Около обяд над Западна България ще се заоблачи, ще започнат превалявания, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. До края на деня ще превали и на места и в централните райони на страната. На места ще прегърми. Вятърът ще бъде слаб, в източните райони до умерен - от изток. В Западна България дневните температури ще са по-ниски, до 21°-22°, в останалата по-голяма част от страната ще са между 25°-29°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното.

Още около обяд в планините от Западна България ще започнат превалявания и гръмотевици, а до края на деня ще завали и в Централна Стара планина и Западните Родопи. Високите части ще са в мъгла. Вятърът по билата ще е умерен от изток. Максималтна температура на 1200 м.н.в около 17°, на 2000 м около 11°.

По Черноморието ще има временни увеличения на облачността. Ще се появи умерен източен вятър. Максималните температури ще са 24°-26°, приблизително колкото е и температурата на морската вода, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.