Водачът на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев откри кръгла маса „Внимавай на пътя“

Отговорността за безопасността на пътя е на всички участници в движението, подчерта Добрев

Водачът на листата на ПП ГЕРБ-Хасково Делян Добрев и кандидатите за депутати откриха кръгла маса „Внимавай на пътя“. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова беше патрон на форума. В кръглата маса участваха и представители на национален форум "Моето дете", които заявиха, че се радват на такава смислена инициатива, защото животът на децата няма партиен цвят. Те са от различни политически сили и ги обединява идеята за по-добър живот на децата. Присъстваха и майки на загинали в Черния Великден в Симеоновград деца, автоинструктори, учители и началникът на регионалния инспекторат по образование в Хасково Иван Панайотов.

Делян Добрев напомни, че отговорността за безопасността на пътя е на всички участници в движението.  Той подчерта, че ПП ГЕРБ винаги е била отговорна към създаването на правила за движение по пътищата, включително безопасност на пътната мрежа.

„Причините за войната по пътищата са много, но една от основните е лошата инфраструктура, в частност незавършените магистрали“, заяви  евродепутатът от EНП/ ГЕРБ Ева Паунова. Тя припомни проблемите с довършването автомагистрала „Марица” и незавършения Лот 8 на магистрала „Струма”, който е трябвало вече да бъде готов. Паунова подчерта, че е много важно да продължава да се работи в посока подобряване на инфраструктурата.

Кандидат-депутатът Евгения Ангелова припомни статистиката, според която голяма част от причините за ранени при ПТП деца е това, че не са били предприети мерки за обезопасяването им. Ангелова и Ева Паунова раздадоха специални брошури с мотото на кампанията „Внимавай на пътя!“.