Александър Ненков: Време е за съществени реформи

Те трябва да обхванат здравеопазването, енергетиката, образованието и социалната сфера

В нашата управленска програма сме заложили на съществени реформи в различни сектори, които ще са болезнени, но ние можем да поемем тази отговорност и да ги осъществим. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков на открита приемна за граждани в столичния Южен парк. Ненков подчерта, че стабилно управление може да се постигне само чрез реформи в най-важните сектори -здравеопазване, енергетика, образование, социална сфера.

„Острата криза в сектор енергетика изисква бързи и адекватни мерки. При разговорите си с хората често се засяга темата за цената на тока и е важно да се обясни на гражданите, че повишаването или снижаването цената на електроенергията не може да бъде единственият изход от тежкото състояние на сектора“, коментира Александър Ненков. 

Според него е необходимо въвеждането на истински либерален енергиен пазар и безкомпромисна система за защита на интереса на потребителите. По думите му, решенията трябва да бъдат взети по  бърз и категоричен начин и да започнат незабавно, за да дадат резултат след няколко години. „Всяко забавяне днес може да се окаже фатално в следващите години“, предупреди Ненков.