13-14 септември: Дефекти и ефекти

Слънце в Дева, Луна в Телец - Близнаци. Астрологична прогноза за уикенда

Почивните дни ще остават нееднозначни впечатления у нас. Мнозина въобще ще забравят да превключат на пасивен режим и ще продължат да се занимават с деловите си ангажименти и приоритети. Онези, които насочат вниманието си към дома и семейството пък, ще бъдат заети с организацията и уреждането на битови въпроси, малки ремонти и покупки. Финансовите въпроси ще вълнуват всички, но за разлика от вчера днес покупките и разходите ще пораждат у нас чувството на недостиг на финансови средства или принуда, тъй като оптималното разпределение на бюджета, може да изисква да отложим временно някои покупки, касаещи личните ни нужди или комфорт. Със сигурност денят ще бъде по щастлив за търговците, отколкото за купувачите.

Ако мечтаете за лениво излежаване пред телевизора, имайте предвид, че то ще ви се удаде само в късните следобедни и вечерни часове на съботния ден. Първата половина на деня ще изисква да отделим внимание на поети вече отговорности и ангажименти. В неделя пък, за беда или за радост, ни очаква интензивен информационен обмен, неочаквани срещи, разговори и съобщения, които ще изискват нашето внимание. Затова пък вечерята в тесен семеен и приятелски кръг в събота вечер, ще бъде запомнящо се преживяване. Топлината, близостта, вкусната храна и насладата от простичките земни удоволствия, ще бъдат източник на непринудено щастие.

Движение, интензивен обмен на информация, включително на слухове и клюки и доста светска суета ще ни предложи неделя. Това със сигурност не е ден, в който си струва да си стоим в къщи, а и да искаме трудно ще ни се получи. Просто ще ни бъде трудно да стоим на едно място, както и да се концентрираме в нещо конкретно. Идеален ден за кратки пътувания и разходки, но следва да бъдем изключително внимателни при шофиране, тай като опасността от пътни инциденти е подчертана. Налага се също да внимаваме, за да не се объркаме или загубим. И докато объркването по време на разходка може да бъде начало на едно приятно приключение, то в разговорите би породило истински хаос. Неточностите в информацията и непроверените източници, могат да породят напрежение и да поставят на риск ценни взаимоотношения. Най-добре проверете достоверността на получената в неделя информация след няколко дни. От друга страна безполезни на пръв поглед сведения могат да се окажат решаващи за реализацията на най-важните ви планове или да се окажат изключително ценни в близко бъдеще при взимането на важни решения. С успех ще се увенчаят стартираните в този ден краткосрочни проекти и дела, изискващи активно общуване и колективни усилия.

Здраве, хранене и красота
В момента протичат процеси на пречистване на всички нива, така че всяко усилие в тази посока ще бъде инвестиция във физическото здраве и душевната хигиена. Подходящо е да преминете на по-лек хранителен режим и да се въздържате от употреба на животински продукти. Пречистването на помислите и желанията, както и освобождаването от негативните чувства, спомени и преживявания са задължителни за тези, които осъзнават, че здравето на тялото, зависи от състоянието на душата. Периодът е критичен за състоянието на болните и страдащите от депресии и психични разтройства. Уязвими са слуховите и говорните органи, гърлото, щитовидната жлеза, а в неделя и дихателните органи.