Ботев не успя и от 10-ия път срещу Лудогорец (СНИМКИ)

Шампионите победиха с 2:1 в Коматево в мач № 1700 на канарите в „А” група

Ботев (Пд) загуби от Лудогорец с 1:2 на своята база в Коматево. По този начин канарите продължиха негативната си серия и вече в 10-и пореден мач нямат победа над шампионите. Освен това днешното дерби бе двубой № 1700 на жълто-черните в „А” група.

Ботев е единственият извън столичен тим с подобен актив.

Иначе головете за лудогорец вкараха Дани Абало и Роман Безяк, а  почетното попадение за домакините бе дело на Иван Цветков от дузпа в края на мача.

Разградчани изпревариха Ботев в класирането и вече са втори. Жълто-черните останаха с 14 точки, но най-вероятно ще изпаднат извън призовата тройка за първи път от началото на сезона.

Гостите поведоха още в 7-ата минута. Дани Абало изненада Адам Стаховяк с удар от дъгата пред пеналта за 0:1.

В 35-ата минута Мисиджан бе изведен сам срещу вратаря Стаховяк, но шутира слабо в гредата.

За Ботев хубав удар покрай сглобката на вратата отправи Милен Гамаков, а единственият точен шут за първото полувреме бе на Мариян Огнянов от фаул, но Владо Стоянов изби в корнер.

Малко след почивката Роман Безяк направи 2:0 с шут от воле от границата на наказателното поле, като минути по-рано бе пропуснал да се разпише сам срещу Стаховяк.

Две минути преди края Козмин Моци игра неволно с ръка при едно центриране от левия фланг и реферът отсъди дузпа. Тя бе превърната в гол от влезлия на смяна ветеран Иван Цветков.

Ботев: Стаховяк, Терзиев, Николов, Христов, Васев, Гамаков, Иршак, Балтанов, Огнянов, Цветанов, Колев

Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Александров, Моци, Минев, Ешпиньо, Дяков, Мисиджан, Абало, Марселиньо, Безяк