10 неща, които правите всеки ден ви убиват бавно

Наглед безопасни - всъщност са доста сериозна опасност

1. Сушенето на косата може да предизвика разрушаване на водородните връзки и тя става податлива на падане.
2. Използването на компютър прекалено много може да доведе до увреждане на здравето ви. Яркостта на екрана уврежда очите и предизвиква често главоболие. Някои компютри съдържат токсини, които могат да предизвикат неврологични заболявания.
3. Държането на молив или химикалка със зъби може много сериозно да увреди зъбите ви или да спомогне за промяна на позициите им.
4. Излизането навън без защитен крем по кожата е опасно. Крема не само ви защитава от вредното лъчение, но и кара кожата да изглежда млада и свежа.
5. Вземането на душ всеки ден наистина може сериозно да увреди кожата ви. Използването на кисета сериозно намалява влажността на кожата и води до нейното състаряване.
6. Ежедневният джогинг може да доведе до артрит, особено в коленете, които се натоварват най-много.
7. Директната консумация на лимони може да доведе до нарушаване на емайла на зъбите, което е от съществено значение за здравината им.
8. Яденето на пуканки води до заклещване на частици от тях между зъбите и предизвиква инфекция. Също така, ако без да искате схрускате твърда частица тя може да увреди зъбите ви.
9. Рискът от сърдечно-съдови заболявания се увеличава с 64 процента, ако седите повече от 6 часа на бюрото си в офиса.
10. Колкото и невероятно да ви звучи, носенето на чорапи в леглото също не е добра идея. Чорапа спира газообразната обмяна на клетките на тялото, което може да доведе увреждане на клетките на кожата и на мозъка.