Красимир Велчев: Не е време за конфронтации, а за решителни действия от политици и граждани

Кандидатите за депутати на ГЕРБ продължават да помагат в засегнатите от наводненията населени места

Сега не е време за конфронтация, а за решителни действия от страна на всички – и на гражданите, и на политиците. Колкото повече хора се включат, толкова по-бързо ще се помогне на бедстващите да се върнат към нормален начин на живот. Това каза кандидатът за народен представител от листата на ПП ГЕРБ в 25-ти МИР Красимир Велчев в димитровградското село Странско. 

Според кандидат-депутата Светослав Иванов ГЕРБ е отговорна партия, която го е показвала много пъти. „Гарантираме, че така ще бъде и в бъдеше. Когато е имало нужда, винаги само ние сме се отзовавали и хората знаят, че могат да разчитат на нас“, категоричен беше Иванов.

Кандидатите за народни представители Димитър Главчев, Кръстьо Кривов, Димитър Тодоранов, Лилия Борисова, Христо Гаджев и др. помагаха на Венета Тенева, чиято покъщнина е пострадала много при наводненията. Плевнята й е наводнена и тя няма с какво да нахрани добитъка си. „Не е популизъм, че ние спряхме предизборната кампания и отидохме да помагаме на пострадалите от наводненията. Хората тук, а и тези от Берковица, при които бяхме преди два дни, се нуждаеха от така помощ и изразиха благодарност съвсем искрено. Това е жест на съпричастност и не искаме да се превръща в пропаганда“, подчерта Димитър Главчев.
„Даваме добър пример и дано повече хора го последват. Единственото, което трябва да се направи в този тежък за пострадалите момента е да бъдем съпричастни, човечни и да си помогнем един на друг“, заяви кандидат-депутатът и координатор на 24 МИР Евгения Алексиева.

Според кандидатите за народни представители от 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР в София бедствията по страната са възможност за обединение. „Призивът ни е всеки желаещ да се включи, за да сложим край на спора дали това е ПР акция или адекватна реакция. Бих поканил всички, които ни обвиняват в предизборен популизъм на място при бедстващите с кофа, лопата и ботуши“, каза водачът на листата на ГЕРБ в 23 МИР Александър Ненков.
Към над осемдесетте представители на ГЕРБ-София се присъедини и водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев, който заедно с кандидат-депутати от региона вече трети ден помага на пострадалите жители.