Елмар Брок: При победа на ГЕРБ, България ще има стабилно правителство

След изборите ГЕРБ ще работи за стабилност както в България, така и в региона, категоричен е Цветан Цветанов

Колкото по-убедителна е победата на ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори, толкова по-стабилно и по-прогнозируемо за Европа ще бъде новото правителство в България. Това заяви председателят на Комисията по външни работи на Европейския парламент Елмар Брок на среща със заместник-председателя на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията. По време на работното си посещение в Брюксел за участие в Парламентарната асамблея на Европейската Народна партия (ЕНП) Цветанов обсъди с германския евродепутат ситуацията в България преди изборите на 5 октомври.

Елмар Брок  увери заместник-председателя на ГЕРБ, че следи в детайли случващото се в нашата страна, независимо, че е много ангажиран с въпроса по намирането на мирно решение на конфликта в Украйна, както и със случващото се в арабския свят и вълната от бежанци към страните от Европейския съюз.

Цветан Цветанов бе категоричен, че след изборите ГЕРБ ще работи за стабилност както в България, така и в региона. От своя страна ръководителят на Външната комисия в ЕП подчерта твърдата си подкрепа за ПП ГЕРБ на предстоящите предсрочни парламентарни избори.