5 милиона лева ще струва реконструкцията на Зоопарка

Мисия Пловдив

11-09-2014, 12:07

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Животните в зоопарка в добро здраве, посрещнаха нови обитатели (галерия)

Фирма „Запрянови” останала единствения участник в обществената поръчка

С 33 гласа "за", 2 "против" и 7 "въздържал се" общинските съветници приеха на днешната си сесия да увеличат с един милион парите за ремонт на Зоологическата градина. Съветничката Дани Каназирева от Съюз за Пловдив попита вносителя защо сумата за проекта нараства няколко пъти от първоначалното гласуване в Общинския съвет досега и как се е стигнало до сегашната стойност  от около 4 и половина милиона лева. 

Заместник-кметът Димитър Кацарски обясни, че от участвалите в обществената поръчка 3 фирми, две са отпаднали. Едната заради това, че държи гаранцията си във временно затворената КТБ, а другата защото не е внесла гаранцията. Така фирма „Запрянови” остава единствен участник, а цената, която иска, е близо 4 милиона и 900 000 лева. Кацарски обясни,че след това експерти от общината са направили собствена оценка на работите по проекта и са стигнали до цена от 4,5 милиона лева.  

Сега предстои да влезем в преговори със „Запрянови”, за да намалят цената. Другият вариант е нов конкурс за обществена поръчка, обясни Димитър Кацарски.