15 септември идва, "Помощ вместо цвете" превзе страната

Животът

11-09-2014, 08:31

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дари надежда, не цвете в Пловдив

Родители, ученици и учители ще даряват пари за пострадалите вместо цветя на преподавателите

Първият учебен ден в страната ще мине под знака на пострадалите от наводненията.

Родители, ученици и учители от десетки училища ще даряват пари за пострадалите вместо цветя на преподавателите. Към идеята, лансирана първоначално от шуменското СОУ "Сава Доброплодни", вече се присъедини асоциацията на частните школа. Тя отправи призив към всички свои членове за подобни дарения, пише standartnews.com.

Идеята е на 15 септември на входовете на училища и детски градини да бъдат поставени урни, в които децата да пускат сумата, предназначена за китка на любимия учител. Набраните средства ще бъдат преведени на основно училище "Цанко Церковски" в Мизия и ще бъдат предназначени за обзавеждането на една класна стая за първи клас.

Дарения за наводнените райони заедно с първия звънец ще събират и държавните и общински училища. Инициативата е на сдружението на директорите и е най-мащабната подобна инициатива в българското училище. Името й е "Да върнем вярата в доброто" - час на класа с това мото ще се проведе навсякъде на 16 септември. Във всяко школо още на 15 септември ще бъдат създадени инициативни комитети, в които влизат учители, синдикати и ученици. Те ще контролират събирането на средствата, което трябва да приключи на 19 септември. На 23-ти всички събрани пари ще бъдат разпределени за наводнените райони.

Повече за инициативата в Пловдив - четете ТУК!