Англичани въртят нелегална болница край Смолян?

Историята започна да се разплита след смъртта на двама англичани в рамките на една седмица

Смолянската полиция започна проверка по сигнал, че в местен хотел функционира медицински център, в който се лекуват тежко болни чужденци. Сигналът е подаден от директора на Регионалната здравна инспекция. Имало данни за прилагане на неконвенционални начини за лечение на пациенти, без правоспособност и регистрация, съобщава "24 часа".
Медицинският център работел в хотел "Пърл Лодж", собственост на англичани, и приемал тежко болни чужденци без регистрация за такава дейност.

На лечение с препарата MMS, който представлява хлорен диоксид и е със спорни лечебни качества, са минали десетки страдащи от рак, парези и различни кожни заболявания. В нарочен сайт се рекламирал като известен медицински център в България, в който се лекуват "рак и ревматоиден артрит".

Историята започна да се разплита след смъртта на двама англичани в рамките на една седмица през юни в хотела край Смолян. Прокуратурата спря досъдебните производства за смъртта на 62-годишния Стивън Едуард Калиган и 59-годишния Тимоти Джеймс Рупел.

Мъжете били болни от рак в последен стадий. Единият е страдал от тумор на белите дробове, а другият - на костите. Заболяванията са причинили остра сърдечносъдова и дихателна недостатъчност, довела до смъртта им, е заключението на съдебномедицинската експертиза.