Цветан Цветанов се срещна в Берлин с държавния секретар на федералното министерство на вътрешните работи д-р Оле Шрьодер

За съжаление е налице отстъпление от добрите резултати в борбата срещу организираната престъпност и корупцията, отбеляза Шрьодер

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов проведе работна среща в Бундестага на Федерална република Германия с държавния секретар на федералното министерство на вътрешните работи д-р Оле Шрьодер. Цветанов запозна Шрьодер със състоянието на сектор сигурност в България. „За съжаление е налице отстъпление от добрите резултати в борбата срещу организираната престъпност и корупцията, които България имаше до преди година и половина. Отбелязваме и влошаване на резултатите по отношение на политика, свързана с бежанците в България“, посочи Шрьодер.

От своя страна Цветан Цветанов запозна държавния секретар на федералното министерство на вътрешните работи със законодателните промени, които ГЕРБ ще предприеме при следващ управленски мандат. Д-р Оле Шрьодер информира Цветанов, че вече е бил запознат с акцентите от управленската програма на ГЕРБ в сектор сигурност от депутатите от Бундестага д-р Ханс-Петер Фридрих, който е и бивш федерален министър на вътрешните работи на Германия в периода 2011-2013 г., докладчика за България в Бундестага д-р Бернд Фабрициус и д-р Ханс-Петер Ул, които бяха в София за представянето на секторната политика на ГЕРБ на кръглата маса по сигурността от 31 юли.

„След тези законодателни промени, които подготвяте, се надяваме в сектор сигурност отново да бъдат изведени като приоритети борбата с тежката организирана престъпност и корупцията“, подчерта Шрьодер. По време на разговора той подчерта, че подобно на Ханс-Петер Фридрих, който работеше много добре с Цветан Цветанов през 2011-2013 г., също е работил с Цветанов като министър на вътрешните работи в кабинета Борисов, и знае каква е разликата между онзи период и политиката в сектора, която е реализирана през последната година и половина. Д-р Оле Шрьодер изрази надежда след предсрочните парламентарни избори на 5 октомври България отново да възвърне доверието на Европа и Германия като надежден и лоялен партньор.